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Interpretation:	Rating Field Inspector Professional Development

Designation		MINHERS-2020-001

Approved:		August 1, 2020 by RESNET SDC 200

Effective Date:	September 1, 2020


	[bookmark: Check1]Request from:
	Name: 
	RESNET Staff

	
	
	

	
	Affiliation:
	RESNET

	
	
	

	
	Address:
	PO Box 4561

	

	
	City:
	Oceanside
	State:
	CA
	Zip:
	92052

	

	
	Telephone:
	

	

	
	E-mail:
	info@resnet.us

	

	Reference:
	This request for interpretation refers to the requirements presented in Standard:

	
	MINHERS
	
	Chapters 1 and 2

	

	
	Page Number(s):
	

	
	Section(s):
	102.1.2.5 and 207.1

	
	Table(s):
	

	
	Relating to:
	

	

	[bookmark: Text12]Background:
	Provided by the petitioner

	
	

	Chapter 1 and Chapter 2 both describe professional development requirements for Rating Field Inspectors.  Chapter 1 requirements were modified by Addendum 36 and includes additional options that are not listed in Chapter 2. 

From Addendum 36:
102.1.2.5 Recertification for Rating Field Inspectors. 
102.1.2.5.1 Pass the RESNET graded field evaluation overseen by a RESNET certified Candidate Field Assessor once in a three-year period.
OR
102.1.2.5.2 Attend a RESNET approved conference once every three years.
102.1.2.5.3 Rating Field Inspectors who have not completed field work on any Confirmed, Sampled, or Threshold ratings within the three-year certification period shall be required to successfully complete one RESNET graded-field evaluation.


207.1  Certification Renewal:
RESNET certified Rating Field Inspectors and HERS Raters, shall renew their certification every three years. They shall complete the following:  
207.1.2  Rating Field Inspectors
Pass the RESNET graded field evaluation overseen by a RESNET certified Candidate Field Assessor once in a three year period.



	Interpretation:
	Proposed interpretation provided by the petitioner.
Because Chapter 1 incorporates the newest language (adopted with Amendment 36) for “Recertification for Rating Field Inspectors”, our interpretation is that the following represents the intended list of professional development options required for RFI “Certification Renewal”:
Pass the RESNET graded field evaluation overseen by a RESNET certified Candidate Field Assessor once in a three-year period.
OR
Attend a RESNET approved conference once every three years.
Rating Field Inspectors who have not completed field work on any Confirmed, Sampled, or Threshold ratings within the three-year certification period shall be required to successfully complete one RESNET graded-field evaluation


	
	(State what you consider the clarification should be. Your interpretation must be stated such that the SDC can answer “Yes” or “No”. Note: Interpretations are solely the opinion of the SDC. There is no public review or comment incorporated in their development. Interpretations should not create new requirements for national consensus standards.)

	

	Question:
	Is this Interpretation correct?

	
	

	

	SDC Answer:
	(Yes/No)

	

	SDC Comments:
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